Taiko Workshop

Taiko Workshop

IJsselstein
14.45 - 17.00

Deelnemers 6 / 9

Plaats:
IJsselstein - Utrecht
Deelnemers:
Min. 5 - max. 9

Deelnemers 6 / 9

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 55,00
Uitleg kosten:
Taiko Drummen Workshop kosten
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 6 / 9

Nog 3 plekken vrij

Omschrijving

TAIKO WORKSHOP

AANMELDEN IS BETALEN

Ben jij in voor een nieuwe ervaring en ben je klaar om helemaal los te gaan in het ritme van drums?

Niemand kan het werk alleen doen. Taiko drummen leert je hoe je een team vormt met anderen. Het doel van de Taiko is simpel, tijdens het leren bespelen van de Taiko leren mensen te denken en te voelen hoe ze gezamenlijk één geluid kunnen maken met meerdere trommels, bespeeld door een groep mensen. De methode van Taiko drummen van YAMATO geeft meteen het gevoel dat je een team bent met alle spelers.

Taiko drummen helpt je om de dag kleurrijker en gelukkiger te maken. Het versterkt de teamgeest en samenwerking. Na het leren van de technieken en filosofie van YAMATO sta je krachtiger bij presentaties en is het makkelijker in teamverband te werken.

Taiko betekent letterlijk "grote drum" (太, tai: groot, breed; 鼓, ko: drum). Er zijn verschillende soorten taiko's en zij vormen op zich een onderdeel van het Japans traditioneel theater, festivals en muziekgenres.

Eeuwenlang is de Japanse drum, de taiko, een onmisbaar instrument geweest in het Japanse leven en de cultuur. De interesse voor dit instrument nam echter rond het midden van het Meiji-tijdperk (1868 1912) sterk af.

Gelukkig geniet het traditionele slagwerk sinds tientallen jaren weer grote populariteit in Japan, waar nu groepen als Kodo, en eerder Ondekoza, hoogtij vieren.
De Japanse drum werd reeds in de oudheid gebruikt voor het jagen, communiceren, het lokken of afschrikken van wilde dieren en voor het aanmoedigen van soldaten in het gevecht. De drum werd ook bespeeld door gewone burgers om festiviteiten luister bij te zetten. Zelfs tot vandaag de dag hebben drums in Japan nog diverse functies.
  •     23 August om 17:44 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     22 August om 19:11 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     18 August om 09:50 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     14 August om 12:43 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     13 August om 18:49 Utrecht
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag