Dit event is al begonnen/geweest.

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo

Apeldoorn
15.00 - 18.00
Uitgelicht

Deelnemers 4 / 4

Plaats:
Apeldoorn - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 4 / 4

Leeftijd:
40 - 59 jaar
Kosten:
€ 7,50
Uitleg kosten:
4 gratis entreekaarten heb ik. Evt. parkeerkst € 7,50 p.st
 

Omschrijving

Komend weekend is het Paleisweekend.
Ik heb 4 gratis kaartjes.

Het Paleis is in voorgaande jaren verbouwd en vernieuwd en is dit jaar weer volledig opengesteld.

Het lijkt mij leuk om samen met 3 anderen het museum te ontdekken en de historie te ervaren. Op dit moment is er een tijdelijke tentoonstelling 'De kracht van de troon'. Iets naar beneden staat hier een beschrijving van.

Helaas is het dit evenement niet uit te breiden met extra toegangskaarten door bijvoorbeeld de museumjaarkaart vanwege het maximaal aantal bezoekers dit weekend.

We kunnen ter plaatse beslissen welke route we willen lopen. Het is wel handig om oortjes mee te nemen om de audio tour te kunnen beluisteren.

Kracht van de Troon
'Kracht van de troon is een tijdelijke tentoonstelling die de betekenis van de troon laat zien met kunst en historische objecten. Van de Prinsjesdag-troon tot de IJzeren Troon uit Game of Thrones!

Kracht van de troon
Bij een troon denk je snel aan een stoel met goud en rood fluweel. Ook in films, kunst en popcultuur wordt dit beeld benadrukt. Maar tronen zijn veel meer dan dat. Aan de hand van zeven thema's wordt de troon ontrafeld. Van symbool en stereotype tot persoonlijk en universeel. Maar ook verbinding en verzet komen aan bod. Om te eindigen met de vraag: 'Heeft de troon toekomst?'


Symboliek van de troon
Elk jaar presenteert koning Willem-Alexander het regeringsbeleid in de troonrede, waarbij hij de nadruk legt op mensen en de samenleving. Toch zien we een afname van het vertrouwen in de monarchie, politieke instellingen en democratie. Niet alleen hier, maar wereldwijd.

In het krachtenveld tussen macht en volk staat de troon als ultiem symbool centraal. De tentoonstelling 'Kracht van de troon' onderzoekt deze symboliek en beantwoordt vragen zoals 'Welke invloed heeft de troon op de mensen die erop zitten?'. Ook wordt de betekenis van een troon in een parlementaire democratie belicht.

Naast tronen komen ook films, beelden, schilderijen en afbeeldingen van tronen in andere kunstwerken aan bod.
  •     03 November om 07:52 Overijssel
    heeft zich aangemeld.
  •     31 October om 07:52 Overijssel
    heeft zich aangemeld.
  •     30 October om 11:59 Overijssel
    heeft zich aangemeld.
  •     29 October om 22:19 Utrecht
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag