Dit event is al begonnen/geweest.

Living library

Living library

Helmond
12.30 - 16.00

Deelnemers 6 / 6

Plaats:
Helmond - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 3 - max. 6

Deelnemers 6 / 6

Leeftijd:
< 49 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Leen mensen in plaats van boeken in de Bibliotheek.

Op zaterdagmiddag 7 oktober van 12.30 tot 16.00 uur wordt in Bibliotheek Helmond de Living Library Helmond gehouden. In plaats van een boek "leen" je mensen. Interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Bijvoorbeeld een dader van huiselijk geweld, transgender of iemand die 20 jaar heeft geleefd met suïcidale gedachten. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Kom erachter tijdens de Living Libary.

Levende boeken zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek met de bezoekers, waarin met respect voor elkaar alles gevraagd en besproken kan worden. Elk gesprek duurt maximaal 20 tot 30 minuten. In totaal zijn er zo'n 15 levende boeken (de meeste afkomstig uit regio Helmond). Via de balie geef je aan met wie je een gesprek wilt aangaan. Daarna brengt de baliemedewerker jou en het 'menselijke boek' met elkaar in contact.

Het doel van Human Library is het samenbrengen van mensen en wegnemen van vooroordelen en taboes door met elkaar in gesprek te gaan. Kort gezegd is Human Library een evenement om de dialoog te promoten.

Ik ben al eerder naar 'levende bibliotheken' geweest. In mijn ervaring verschilt het per locatie en per 'boek' of men er voor openstaat om met meerdere mensen tegelijkertijd in gesprek te gaan. Mijn eerdere ervaring op de locatie Helmond is dat de 'boeken' er wel voor openstaan om met twee bezoekers tegelijk in gesprek te gaan. Houd er dus rekening mee dat je alleen of met zijn tweeën in gesprek zult gaan met de 'boeken' en dat we na afloop kunnen napraten over onze ervaringen. Ook tussendoor kunnen we wellicht ervaringen uitwisselen, maar dit is ook afhankelijk van wanneer je weer aan de beurt bent om met een volgend 'boek' in gesprek te gaan. De living library eindigt om 16 uur, maar voor wie het leuk vindt, kunnen we daarna wellicht nog ergens een drankje doen om onze ervaringen uit te wisselen.
  •     01 October om 12:59 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     29 September om 10:38 Limburg
    heeft zich aangemeld.
  •     29 September om 10:19 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     28 September om 17:26 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     26 September om 20:46 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag