Dit event is al begonnen/geweest.

Lichtjesavond

Lichtjesavond

Delft
18.00 - 23.00

Deelnemers 7 / 12

Plaats:
Delft - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 12

Deelnemers 7 / 12

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Delft Verlicht start op dinsdag 12 december met Lichtjesavond in Delft! Tijdens Lichtjesavond is er van alles te beleven in de stad. Haal een heerlijk kopje warme chocolademelk, struin over de gezellige Lichtjesmarkt en bewonder prachtige voorstellingen en concerten. Ook buiten is er van alles te beleven. Wat dacht je van leuke theateracts en prachtige kerstkoren?
Om 19.00 stipt is er een verrassing voor de gehele binnenstad! Zoek je favoriete plekje op, bijvoorbeeld langs de grachten, op je favoriete plein of misschien wel voor het restaurant waar je altijd komt of bij de winkel waar je altijd shopt? 
Het maakt niet uit waar je bent, want Lichtjesavond is dit jaar in de gehele binnenstad te beleven! Ontdek snel welke activiteiten je niet mag missen! 

DE BEESTENMARKT EN BURGWAL
Stap in de magische wereld van kerstvreugde op één van de meest iconische pleinen in Delft. Ontdek veel gezelligheid, entertainment en festiviteiten voor jong en oud tijdens Beestenmarkt Verlicht! Swing van 18.00-20.00 uur mee met de Qbigband en doe vanaf 20.00 mee met de bingo vol kersthits en test je muziekkennis.
Op Lichtjesavond is de Maria van Jessekerk the place to be! Je kunt er de kerststal bekijken, een kaarsje aansteken en genieten van orgelspel en gezellige kerstliederen. Even opwarmen? Neem een glaasje gluhwein of een kopje warme chocolademelk. 
Bij De Beierd vind je zoals elk jaar de zingende kerststal. Sing along and enjoy!

DE MARKT
De Markt is het grootste plein van Delft, met het oude stadhuis en de Nieuwe Kerk als échte blikvangers. Tijdens Lichtjesavond is hier van alles te beleven. Haal heerlijke warme poffertjes en andere lekkernijen op het foodplein, beleef optredens vanuit de ramen van het oude stadhuis en ontdek de verschillende theater- en muzikale acts die rondlopen op het plein! 
Om 17.30 zal de Burgemeester van Delft een Kinderkerstverhaal gaan voorlezen op de Markt bij de kerstboom en gezamenlijk met de kids de lichtjes in de kerstboom ontsteken. 

DOELENPLEIN
Het Doelenplein is een verborgen pareltje van de stad. De lampjes en vlaggetjes in de bomen en de iconische grote vaaslamp op het plein, maken dat dit het favoriete pleintje van velen is. Tijdens Lichtjesavond vind je op het Doelenplein een kerststal en een foodkraam vol lekkernijen! 

OUDE DELFT & HET BROUWPLEIN
Geniet van een schitterende avond vol dans en muziek in de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft! De artiesten van het Delft Fringe Festival hebben zich laten inspireren door de tentoonstelling 'Meesters in Ritme en Licht' over Jan Schoonhoven en Lothar Wolleh, die te zien is in het museum. De vijf dansers spelen hun voorstellingen tijdens Lichtjesavond achter elkaar op een podium midden in de zaal. 
Zoals de naam al doet vermoeden, kun je op het Brouwplein in Delft terecht voor de beste biertjes! Aan het Brouwplein vind je het Delfts Brouwhuis en Café De Oude Jan. Op Lichtjesavond ontsteekt het Brouwplein haar lichtjes op geheel eigen wijze.
Ook in de Oude Kerk is het tijdens Lichtjesavond feest! In een sfeervol verlichte kerk kun je van 19.00- 22.00 uur genieten met allerlei leuke activiteiten en optredens. Van kerstgospel tot een knutseltafel voor kinderen. 

DE ZUIDPOORT EN DE VESTE
Vanaf 19.00 start een muzikale avond in OPEN. Van een gezellige musical voor en door kinderen tot diverse koren die leuke kerstliedjes en bekende popsongs zingen. Even tot rust komen? Kom dan vanaf 20.45 naar de mindfull music experience.
  •     11 December om 15:11 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     11 December om 08:23 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     10 December om 14:46 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     08 December om 04:07 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     07 December om 19:15 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     04 December om 10:11 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     02 December om 20:59 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     02 December om 17:54 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     01 December om 20:43 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     01 December om 15:29 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     30 November om 15:56 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     30 November om 15:50 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     30 November om 12:56 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     30 November om 08:13 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     30 November om 07:53 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     30 November om 05:48 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag