Dit event is al begonnen/geweest.

Film - letzter abend - nijmegen

Film - letzter abend - nijmegen

Nijmegen
19.35 - 21.20

Deelnemers 3 / 4

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 4

Deelnemers 3 / 4

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 11,00
Uitleg kosten:
filmkaartje
 

Omschrijving

Aan de vooravond van hun verhuizing naar Berlijn geven de samenwonende eind twintigers Clemens en Lisa een afscheidsetentje voor vrienden. Sommigen blijven weg, onbekenden schuiven aan, er vloeit drank en dan lopen de emoties hoog op in hun krappe appartement in Hannover.

Clemens en Lisa zijn een jong stel dat, midden in de lockdownperiode, van Hannover naar Berlijn gaat verhuizen, waar Lisa een nieuwe baan als dokter heeft gevonden. De verhuizing biedt ook een tweede kans aan hun relatie, die zwaar geleden heeft onder de depressies van Clemens. Voordat ze vertrekken willen ze in hun inmiddels bijna lege appartement een afscheidsdiner voor hun vrienden geven. Maar een aantal zegt op het laatste moment af en anderen die wel komen brengen hun eigen problemen mee. Als de alcohol vloeit en onverwachte gasten de situatie verder uit balans brengen, worden oude wonden opengereten en komen lang gekoesterde geheimen aan het licht.

Letzter Abend werd opgenomen in slechts een week, waarin de regisseur samen met zijn acteurs de personages ontwikkelde. De dialogen kwamen tot stand door middel van improvisaties tijdens de repetities. Low budget filmmaken op z'n best.

Samen met een beweeglijke camera en zichtbare montage levert het iets documentairs op. Iets acuuts en urgents. Iedereen is in het moment.
NRC ****
Licht van toon en plezierig chaotisch
DE VOLKSKRANT ****
'Letzter Abend' biedt een onthullend inkijkje in het leven van de millennial
TROUW ***
Raakt precies de juiste toon
VPRO CINEMA ***

kaartjes zijn gereserveerd.
  •     18 October om 20:15 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     17 October om 20:38 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag