Film en gesprek The Outrun - beleving van natuur

Film en gesprek The Outrun - beleving van natuur

Nijmegen
19.00 - 23.00

Deelnemers 2 / 10

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 2 / 10

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 11,00
Uitleg kosten:
€ 7,00 voor Radboud Reflectsabonnees
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 2 / 10

Omschrijving

Film en gesprek | Radboud Reflects en LUX
Kan een natuurlijke omgeving helpen bij het terugvinden van jezelf? In The Outrun keert hoofdpersoon Rona na het overwinnen van haar alcoholverslaving terug naar haar geboortegrond op de ruige Orkney eilanden in Schotland. Daar herontdekt ze de dramatische landschappen van haar jeugd en vindt tegelijk zichzelf terug. Wat maakt dat wij de natuur als krachtig en zelfs als helend ervaren? Waarom geeft ruige, wilde natuur ons juist innerlijke rust? Kijk na een korte inleiding door bioloog Bernadette van Heel naar de nieuwe film The Outrun. Na de film gaat Van Heel in gesprek met ecoloog Constant Swinkels over onze relatie met de natuur. Filosoof Bas van Woerkum-Rooker is de gespreksleider.

The Outrun
The Outrun is gebaseerd op de gelijknamige roman van Amy Liptrot waarin hoofdpersoon Rona, het drukke Londen verlaat en terugkeert naar de afgelegen Orkney eilanden. Daar vindt ze rust te midden van de ruige natuurlijke omgeving waar ze opgroeide. Terwijl Rona verblijft op de Orkneys sluit ze vrede met haar kindertijd. Ze vindt niet alleen de schoonheid terug van de landschappen uit haar jeugd, maar ook een kans om haar leven in Londen, waar ze liefde vond en daarna verloor, te verwerken.

Herstellend vermogen van de natuur
Waarom ervaren we de natuur als helend? Wat maakt natuurlijke omgevingen zo effectief in het ondersteunen van persoonlijk welzijn? Sluit na de vertoning van de film aan bij het gesprek met bioloog Bernadette van Heel en ecoloog Constant Swinkels onder leiding van filosoof Bas van Woerkum-Rooker. Stel ook je eigen vragen.

De voertaal van het gesprek is Nederlands. De film is in het Engels met Nederlandse ondertitels.
  •     Vandaag om 16:45 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag