Dit event is al begonnen/geweest.

Bolletje Museum

Bolletje Museum

Almelo
13.00 - 14.30

Deelnemers 1 / 12 (min. 5)

Plaats:
Almelo - Overijssel
Deelnemers:
Min. 5 - max. 12

Deelnemers 1 / 12 (min. 5)

Leeftijd:
< 45 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Deelnemers 1 / 12

Minimaal 5

Omschrijving

Bolletje is een begrip in heel Nederland, maar Almelo is de plek waar het allemaal begon. In de Bolletjewinkel en Koffieschenkerij anno 1867 vind je het allereerste begin van de bekende bakkerij. Er wordt niet meer gebakken, maar het is nu een museum en een winkel tegelijk. We bezoeken het museum, waar we kunnen zien hoe bakkers vroeger werkten en kunnen in de traditionele bakkerij een kopje koffie of thee drinken met een echte Bolletje-lekkernij. In de winkel zijn exclusieve Bolletje-cadeaupakketten te koop.

Tijdlijn
1867 - Oprichting A.A. Ter Beek B.V.
Het begint in 1867. Dan koopt Albertus Antonius ter Beek voor zijn zoon een bakkerij met winkel aan de Grotestraat Zuid in Almelo. Zoon Gerardus Johannes is dan 24 en net getrouwd. Hij bakt er iets goeds van: rond 1900 heeft Gerard ter Beek al dertien personeelsleden. Modern is hij ook, want hij werkt in die tijd al met een elektrische roggedeegmachine.

1927- Overname door Albertus A. ter Beek
Zoon Bernard is een echte ondernemer. Hij gaat de boer op om beschuit aan bakkers te verkopen. Aan kruideniers werd toen nog niet geleverd. Rond 1927 is Bernard ter Beek de baas. Die reed per bakfiets van Almelo naar Deventer als hij vond dat het nodig was. Ja, hard werken was en is een echte Bolletje-traditie

Bolletje - Een eigen merk
In 1954 werd er besloten om in heel Nederland beschuit onder een eigen merknaam te gaan leveren aan de bakkers. Voorheen verkochten de bakkers altijd beschuit onder hun eigen merknaam. Meneer Gerard en meneer Jan wilden geen honderd en één verschillende merknamen meer; er moest één beschuitmerk komen met een eigen gezicht en logo. Er werd onderzoek gedaan naar wat er nu zo speciaal was aan de beschuit van Bolletje. De beschuiten van Bolletje bleken brosser te zijn dan andere beschuiten, omdat er meer eieren in zaten. Daarom werd in eerste instantie de merknaam Ter Beeks Eierbeschuit bedacht. Maar de bakkers aan wie de familie Ter Beek leverde, waren met deze merknaam niet erg in hun nopjes. De naam Bolletje was beter.
  •     03 November om 21:57 Overijssel
    heeft zich aangemeld.
  •     29 October om 02:54 Flevoland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag