Avondopenstelling Kasteel Cannenburch

Avondopenstelling Kasteel Cannenburch

Vaassen
19.30 - 21.30

Deelnemers 9 / 20

Plaats:
Vaassen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 5 - max. 20

Deelnemers 9 / 20

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 13,50
Uitleg kosten:
Ticketkosten; Museumjaarkaart is geldig!
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Omschrijving

Zodra je de verlichte brug op loopt, stap je een andere tijd binnen. In de keuken voel je de warmte tegemoet komen en in de eetkamer krijg je bijna zin om ook aan te schuiven.
Terwijl je nog nageniet van de indrukwekkende kerstboom in de ontvangsthal, zie je in de herenkamer als het ware de kasteelheer tevreden in zijn stoel zitten terwijl de dames in de salon onder het genot van een kopje thee genieten van de kerstboom. Boven in de kapel staat de kerststal klaar voor Kerstavond en wordt er in de bibliotheek nog snel een laatste hand gelegd aan wat mooie decoraties.

Vanavond opent het kasteel haar poorten in de avonduren. Beleef een magische avond in het eeuwenoude kasteel. Geniet van de prachtige collectiestukken en de mooie vertrekken in het sfeervolle licht van de schemerlampen en kroonluchters.

Kasteel Cannenburch
Het kasteel is gebouwd op de restanten van een eerder kasteel, waarvan de vroegste vermelding uit 1365 stamt. Sporen van dit vroegere versterkte huis zijn nog te zien in de kelder van het huidige kasteel. In 1543 werd De Cannenburch het bezit van maarschalk Maarten van Rossum. Hij liet de ruïne tot een statig slot herbouwen, waarbij hij de Renaissancestijl in Gelderland introduceerde. Hij overleed echter in 1555, voor het kasteel klaar was. Zijn opvolger, Hendrik van Isendoorn, voltooide het bouwwerk.

Nadat op 5 juni 1881 Charlotte Theodora Maria Alexandrina barones van Oldeneel tot Oldenzeel was overleden, zij was de weduwe van Fredericus Carolus Theodorus van Isendoorn à Blois (Vaassen, 23 augustus 1784 - De Cannenburch, 9 december 1865), de laatste telg van het geslacht D'Isendoorn à Blois, werd de gehele inboedel door de erfgenamen naar elders overgebracht. Haar bezittingen werden verdeeld onder de familieleden. Het kasteel dreigde te worden afgebroken, maar kon verkocht worden aan Eduard baron van Lynden. De laatste particuliere eigenaar was Duitse schilder Richard Cleve. Na de oorlog werd het kasteel in beslag genomen door de Nederlandse Staat, waarna het in 1951 voor een symbolisch bedrag werd verkocht aan de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen. Tussen 1975 en 1981 werd het kasteel gerestaureerd en, met behulp van diverse schenkingen, opnieuw ingericht. In 2006 kon de stichting op een veiling in Brussel een groot deel van de inboedel terugkopen. Het ging hierbij om zilverwerk, paardendekens, meubelstukken en een familievaandel uit 1759.
  •     19 December om 10:53 Noord-Holland
    Ik heb een ticket gekocht.
  •     17 December om 18:20 Overijssel
    heeft zich aangemeld.
  •     16 December om 19:06 Gelderland
    Mjk
  •     13 December om 17:25 Flevoland
    heeft zich aangemeld.
  •     08 December om 20:13 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     08 December om 16:08 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 November om 00:59 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     27 October om 19:56 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     27 October om 16:10 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     27 October om 15:15 Overijssel
    heeft zich aangemeld.
  •     27 October om 14:41 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag